Predstavitev rally-ja

Datum objave: 07 Februar 2023
Rally Vrhnika Logo

S ponosom vam predstavljamo privlačen dogodek, s katerim se rally po dolgem premoru vrača v ljubljansko kotlino, tokrat na Vrhniko!

Premierna makadamska dirka, 1. Rally Show Vrhnika, se bo odvijala v soboto in nedeljo, 25. in 26. marca 2023. Skoraj 50 km izključno makadamskih hitrostnih preizkušenj bo potekalo v neposredni okolici Vrhnike, na Verdu ter po gozdni cesti do vasi Pokojišče, kjer je že v osemdesetih potekal slavni rally Saturnus.

Uvodni dve hitrostni preizkušnji, tako imenovani superspecial, bosta zapolnili sobotno popoldne. Dirkači se bodo tako ogreli v slikoviti areni Kamnoloma Verd, gledalci pa bodo prišli na svoj račun, saj je v areni možno videti skoraj celotno progo iz razglednih teras. Zvečer bo sledil še ceremonialni start v športnem parku na Vrhniki, ki ga bo spremljal pester zabavni program.

Preostalih šest hitrostnih preizkušenj bo na sporedu v nedeljo, ko bodo tekmovalci dirkali po trasi med Verdom in Pokojiščem.

Organizatorji pričakujemo pestro mednarodno udeležbo posadk, saj se bodo tekmovalnega dela dogodka poleg slovenskih posadk udeležile še posadke iz Italije, Hrvaške, Avstrije in Madžarske.

© 2023 Autosport Jazon, Vrhnika