• Domov
  • Novice
  • 1. RALLY SHOW VRHNIKA JE ODPOVEDAN / 1. RALLY SHOW VRHNIKA IS CANCELLED

1. RALLY SHOW VRHNIKA JE ODPOVEDAN / 1. RALLY SHOW VRHNIKA IS CANCELLED

Datum objave: 21 Marec 2023

1. RALLY SHOW VRHNIKA JE ODPOVEDAN zaradi nepredvidenih zapletov pri pridobivanju dovoljenj
1. RALLY SHOW VRHNIKA IS CANCELLED due to the unforeseen circumstances with acquiring permits
Žal smo primorani odpovedati prvo izvedbo Rally show Vrhnika, ki je bil zastavljen kot nekaj povsem novega v avto športu na naših tleh, hkrati pa bi nadaljeval dolgoletno tradicijo avtomobilskih dirk v Ljubljanski kotlini. Kljub temu, da smo postopke pridobivanja dovoljenj opravljali v skladu z veljavno zakonodajo, smo v zadnjem trenutku naleteli na ovire, ki jih v času, ki nam je še ostal na voljo, nismo uspeli premostiti in dogodka izpeljati v začrtanem okvirju. Tako ni mogoča izvedba obeh brezplačnih delov dogodka t.j. hitrostna preizkušnja Verd - Pokojišče in Race & Fun park v Športnem parku Vrhnika. Ob tem nas tolaži le dejstvo, da je vremenska napoved za prihajajoči vikend iz ure v uro slabša.


Velika zahvala gre ekipi Autosport Jazon, ki je pol leta živela in dihala za ta projekt.


Za zaupanje se zahvaljujemo vsem prijavljenim posadkam. Teh je bilo več kot 50 iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Italije in Slovenije.


Naslednja zahvala gre gledalcem, ki ste nam izkazali neizmerno podporo in velik interes za obisk dogodka. Ravno za vas smo se trudili obdržati večji del dogodka brezplačen in ohraniti širino dogodka ter ponuditi nekaj za vsakega.


Za konec pa hvala še vsem sponzorjem, brez katerih dogodek ne bi prišel tako daleč. Pokazali ste veliko podporo, zato vas želimo posebej omeniti: Kamnolom Verd, Rallyshow.si, Pleško cars, Valvoline, Pivovarna Union, Varesi, Avtotrade Vrhnika, VR Elektronika, Nomago, Kemis, Avtovleka Čepon, New Limits, Race Taxi, BSI vodovod & ogrevanje, Rally-shop.si, Lema Racing, Rem Power in Red Bull.


Zahvala tudi PGD Verd, PGD Padež Pokojišče Zavrh in obema lokalnima skupnostima ter našim glasbenikom Društvo Mrtvih Pesnikov in Aktualovi galami.


Vsem, ki ste kupili vstopnice preko spleta, bo vrednost vstopnice avtomatsko povrnjena. Drugi, ki ste jih kupili na prodajnih mestih, pa lahko od ponedeljka dalje dobite denar povrnjen pri istem prodajalcu, kjer ste opravili nakup. Za vse informacije smo vam na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


Pojasnilo: V namen izvedbe tega dogodka je bil z vsemi dovoljenji 10. septembra 2022 organiziran Test day Verd - Pokojišče, kot ga vidite na spodnjem posnetku. Moramo poudariti, da takrat s pridobivanjem dovoljenj nismo imeli nikakršnih težav. Pravila in zahteve odgovornih organov so bila jasna in mi smo jih v celoti izpolnili. To, da lahko organiziramo tako zanimiv in atraktivni dogodek, ki ga je lokalna skupnost lepo sprejela, nam je dalo zagona, da letos vse skupaj ponovimo in izpeljemo še na višji ravni! Žal se tokrat ni izšlo. Brez tega dela je rally za tekmovalce manj zanimiv, brez tekmovalcev pa postane manj zanimiv tudi za gledalce.


Verjamemo, da tukaj zgodba rally-ja v Ljubljanski kotlini ni končana in se vidimo na enem od naših naslednjih dogodkov.

https://www.youtube.com/watch?v=Ku5ik5tX1xI

Autosport Jazon
Miran Škrjanec, predsednik

© 2023 Autosport Jazon, Vrhnika